Det er blevet populært at anvende naturmaterialer i vores indretning. Det er både stole, borde, hylder, gulve, lofter og meget andet. Naturen er i den grad flyttet ind i vores hjem, og det er på papiret ret enkelt, men det kræver altså noget ansvar. Hvis man ikke passer på denne type af møbler, kan man risikere, at de fx sprækker eller kommer til at se grimme ud. Det kræver altså pleje, når man vælger møbler af naturmaterialer.

Tænker du på, inden du anskaffer et bord, at det kan tage tid at vedligeholde?

Måske du er ved at anskaffe dig et nyt bord. Det kan være et bord i træ, måske et flot plankebord, og her er det altså vigtigt at vide, at det kræver en eller anden form for viden i forhold til at vedligeholde bordet. Dette er ligeledes aktuelt med andre typer af bordplader.

Din bordplade kræver grundig vedligeholdelse for at holde længere

Det kræver grundig vedligeholdelse af og til, hvis du ønsker, at dit nye bord skal holde længst muligt. En bordplade er, modsat mange andre møbler, ekstra udsat, da det er noget, vi anvender hele tiden. Vi stiller ting på det, som både kan være varme, kolde, ætsende eller direkte ødelæggende. Der kurer ting hen ad bordpladen, som kan skabe ridser, og det er altså let at få en bordplade til at fremstå ret grim meget hurtigt. Men dette kan du altså forebygge med fx olie. Med olie til bordplader har du nemlig mulighed for at passe din bordplade, så den holder længst muligt.

Valget af olie afhænger af formål samt type af bord

Der findes forskellige typer af olier, og hver olie har forskellig formål alt afhængig af, hvad du ønsker af funktion samt hvilken type af bord, det er. Noget olie holder det blankt og pænt, så det fremstår helt nyt. Dette kan du smøre på, når du føler, at det er nødvendigt. Det kan være, at der går nogle uger, hvor der er kommet ringe fra glas eller lignende, og dette kan den rette olie fjerne let og elegant.

Andre olier er med til at vedligeholde bordpladen, så den fx ikke bliver tør og begynder at slå sprækker. Dette er helt nødvendigt for, at din bordplade både kommer til at se pæn ud i længst tid samt at den holder længst muligt. For mange er en flot bordplade en investering, der ikke nødvendigvis er billig, og derfor er det naturligvis også i ens interesse at få den til at se ny ud og få den til at holde længst muligt.

Det er en god idé at sætte dig ind i vedligeholdelse af netop dit bord

Derfor anbefales det altså, at du sætter dig ind i vedligeholdelse af netop dit bur. Måske det kræver, at du en gang om måneden anvender olie på det uanset hvad. Og så er det vigtigt at huske på dette, som med en hver anden ting som rengøring, støvsugning osv.