Det er endelig ved at blive varmere, og solen skinner i længere tid. Det kan kun betyde én ting: sommeren er på vej! Hvis du er som de fleste mennesker, vil du gerne tilbringe så meget tid som muligt udendørs i din have. Men før du kan gøre det, er du nødt til at få den i form. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at gøre din have klar til sommeren.

Få klippet hæk og buske ned til en passende højde

Hække, buske og bede er noget, der virkelig kan fratagelysten af værket. Hvis hækken er for høj til, at man kan nå det, buskene vokser vildt, så kan det hele se uoverskueligt ud, så man ikke ved, hvor man skal starte. Men bare rolig, det er ikke så svært, som det ser ud til. Du skal bare få klippet hække og buske ned til en passende højde. Det vil gøre arbejdet meget lettere og sjovere.

Start med at klippe alle overhængende grene fra træer

Det næste, du skal gøre, er at begynde med at beskære eventuelle overhængende grene fra træer. Det hjælper med at holde træet sundt og forhindrer også, at grene blokerer dit udsyn eller er i vejen, når du arbejder i haven.

Fjern alle døde blade, kviste og affald

Det næste skridt er at fjerne alle døde blade, kviste og affald, der har samlet sig i løbet af vinteren. Dette vil hjælpe til at rydde op i haven og gøre den mere attraktiv.

Havearbejde er god træning

Havearbejde er en god måde at få motion på. Det er en lav belastning, så det er skånsomt for dine led, og det er også en god måde at få frisk luft og D-vitamin på. Så hvis du leder efter en måde at forbedre dit helbred på, er havearbejde en god mulighed.

Invester i en robotplæneklipper

Hvis du er træt af at slå græsplænen, hvorfor så ikke investere i en robotplæneklipper? Den vil gøre arbejdet for dig, mens du læner dig tilbage og slapper af. En robotplæneklipper kan klippe dit græs dagligt, så du altid har en præsentabel og flot græsplæne. Selve græsplænen har en stor indflydelse på selve havens look, og derfor er det vigtigt, at den er i orden. Hvis du investerer i en robotplæneklipper, så vil du have mere tid til at ordne nogle andre ting.

Hyr en anlægsgartner

Hvis du ikke har tid eller lyst til selv at passe din have, kan du altid hyre en anlægsgartner. De vil kunne tage sig af alle de vigtige detaljer for dig, så du kan slappe af og nyde din have. Her vil en gartner komme en gang om måneden, eller 2.-3.-4., hvad det end passer ind i dit program. Find en anlægsgartner, der kører i dit område. CC Vækst er din lokale anlægsgartner i Roskilde.

Som du kan se, er der masser af måder at gøre din have klar til sommeren på. Så vent ikke længere, men kom i gang i dag! Din have vil takke dig for det.