Det er de færreste studerende, som har råd til en stor og lækker lejlighed, så derfor ender det også tit med, at man må affinde sig med få kvadratmeter i en lejlighed, man måske endda deler med en masse andre unge mennesker. Men hvis man er god til at udnytte pladsen i den lille lejlighed, så behøver det ikke nødvendigvis at blive noget stort problem. Få tips til hvordan det kan lade sig gøre herunder.

Kombineret spisebord og skrivebord

De fleste studerende har brug for et skrivebord, hvor de kan læse, lave afleveringer og den slags, men der er også mange, som meget gerne vil have et spisebord, så man kan have sine venner på besøg. Hvis man ikke har alverdens plads på sit værelse, kan man højst sandsynligt ikke få plads til begge møbler, men her er det jo heldigt, at man sagtens kan have et bord, som både fungerer som skrivebord og spisebord. Hvis man blot væge et bord, der er rummeligt, og som man sidder godt ved, så er der nemlig både mulighed for, at man kan sidde og læse ved det, og for at man kan invitere nogle venner til øl, kaffe eller aftensmad. 

Fordelene ved en sovesofa

Selvom de fleste nok vil vælge en dejlig blød dobbeltseng, når der skal vælges seng, så er det ikke altid det valg, som er det smarteste, hvis man flytter ind i en lille studielejlighed. Nej på dette punkt må man også være god til at udnytte pladsen, og det kan man eksempelvis gøre ved at finde sig en god og billig sovesofa. Sovesofaen er nemlig to møbler i et; både seng og sofa. Så når man skal sove om natten, har man selvfølgelig møblet slået ud til en seng, og hvis man så får gæster en eftermiddag eller aften, så kan man bruge møbler som en sofa og på den måde udnytte de få kvadratmeter bedre. Det er ret smart!

Praktisk opbevaring

På de få kvadratmeter, man har på det lille værelse, vil det også være nødvendigt at bruge noget af det på opbevaringplads – og her kan man også tænke lidt mere praktisk i forhold til, hvordan man udnytter pladsen. Det er eksempelvis ret smart, hvis man vælger en seng, der er opbevaringsplads i. Derudover kan man også udnytte vægpladsen og eventuelt hænge nogle hylder eller små skabe op på væggene, da det giver noget ekstra plads til forskellige opbevaring.