Det er vist ingen hemmelighed for nogle af os, at soveværelsets primære møbel er sengen. Men det faktum kan måske også lægge en smule pres på, hvordan du få inkorporeret din seng på en funktionel såvel som æstetisk måde i soveværelset. Her er derfor nogle overvejelser du kan gøre dig i denne forbindelse.

Vælg sengen i den rette størrelse

Sengens størrelse kan, udover mange andre ting, også have en betydning for, hvordan dynamikken i dit soveværelse opleves. Og det kommer derfor i høj grad an på, hvilket rum du arbejder med. Men hvis du har et stort rum, kan det måske være en idé med en større seng, såsom senge 180×200. Senge 180×200 optager nemlig en stor del af rummet igennem deres størrelse, hvilket kan være en fordel. På den måde undgår en særligt tom fornemmelse i rummet. Men hvis du har et særligt lille rum, så er senge 180×200 måske så store, at de overtager hele rummet. Og det er måske heller ikke ønskværdigt. Det kan selvfølgelig være en præference- og prioriteringssag, da nogle måske prioritere sengens størrelse over mange andre ting. Men som udgangspunkt kan det være fordelagtigt at tage rummets dimensioner med i dine overvejelser.

Byg uden om din seng

Når du så har valgt din rette seng, så er der måske også nogle andre indretningsmæssige ting, der skal lykkedes for, at du er rigtig i mål i dit soveværelse. Hvis du har svært ved at visualisere, hvordan indretningen ellers skal bestå, kan du prøve dig med følgende metode: Byg uden om din seng. Så centraliser din seng i rummet og byg så derudfra. Måske med et gulvtæppe, et eller to natborde og se hvordan det kan udvikle sig. På den måde kan du måske nemmere skabe sammenhørighed i indretning og have sengen i centrum som det dominerende møbel i dit soveværelse.