Betongulve har vundet stigende popularitet på grund af deres holdbarhed, minimal vedligeholdelse og æstetiske appel. Inden du kaster dig ud i selv at støbe et betongulv, er der vigtigt at have den rette viden. Derfor har vi samlet nogle af de ting, du skal vide, før du støber et betongulv i dit eget hjem.

Betongulve i hjemmet

Det er særligt i garager og værksteder, at det er oplagt at have et betongulv. Et betongulv er nemlig yderst slidstærkt og kan derfor modstå belastningen fra de maskiner og andet udstyr, som man typisk har i disse rum. Derudover er det også let at rengøre et betongulv.

Betongulve er også udbredt i kældre – særligt hvis der er fugt i kælderen. Et betongulv er nemlig modstandsdygtigt over for dugt og kan desuden hjælpe med at forhindre skimmelsvamp.

Nogen vælger også at have et betongulv i entreen, af samme årsager som nævnt herover. I en entre, hvor der ofte slæbes skidt og vand ind, når man går ind og ud af huset, er det godt med et gulv, der både er slidstærkt og som er let at rengøre.

Planlægning er vigtigt

Det behøver ikke at være kompliceret at støbe sit eget betongulv. Særligt ikke, hvis du sørger for at planlægge processen. En del af planlægningsprocessen er at finde ud af, hvilken type beton, der skal bruges, da der er stor forskel på traditionel beton og flydebeton. Hvis du er i tvivl, kan det derfor være en god idé at få rådgivning af en professionel.

Der er mange virksomheder, der tilbyder levering af beton til private. De vil kunne rådgive dig gennem processen, så du får det mest optimale resultat. Det er desuden også en god idé at bestille beton i god tid, så du dels er sikker på, at du kan få leveret den ønskede dag, og så det er lettere for betonleverandøren at planlægge sin rute – og dermed også sikre, at der er beton nok til dit projekt. Her skal du desuden være opmærksom på, om der skal bestilles ekstra beton, da der ved nogle betontyper kan være et svind.

Hav styr på alle materialer

Det er ikke kun beton, der skal bruges, når der skal støbes et betongulv. Der skal først og fremmest graves ud til støbningen. Der kan desuden også være behov for at klargøre armering. Er du i tvivl, kan du også spørge din betonleverandør til råds om dette.

Når betonen er udstøbt, skal betonen også håndteres korrekt herefter. Ofte vil det være nødvendigt at dække betonen til med en presenning eller plastfolie for at sikre, at betonen ikke udtørrer for hurtigt. For hurtig udtørring kan medføre svindrevner, en forringet styrke samt en dårligere holdbarhed.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at betonen får tid nok til at hærde, inden møbler, maskiner osv. sættes oven på det nye betongulv.