Det er ikke helt så vidt endnu. Det er stadig vinter. Men det betyder ikke, at du ikke allerede nu kan gøre dig klar til, hvad der skal ske i haven her til foråret. Det handler nemlig om at starte i god tid, hvis du gerne vil kunne nyde haven til sommer. Vi har derfor her samlet alt, hvad der skal laves i haven til foråret.

I foråret er der rigeligt med opgaver at gå i gang med i haven. Det er alt fra oprydning i bede til klipning af græs og starte bekæmpelsen af dræbersnegle.

Oprydning i bede

Haven kan trænge til en oprydning efter vinteren, så der bliver plads til de nye planter, der skal vokse frem. Det betyder at nedfaldne blade, grene og kviste skal fjernes. Tidligt på foråret skal du dog passe på med at rydde for meget op. Visne blade og stængler kan nemlig forhindre frostskader på de nye skud. Vær også forsigtig omkring oprydningen, da der kan gemme sig pindsvin, som endnu ikke er vågnet fra vintersøvnen.

Første klipning af græsplænen

Den første klipning af græsplænen skal ske i løbet af marts eller april, når græsplænen begynder at vokse igen. Du bør dog ikke klippe græsset kortere end 4 cm, indtil græsset for alvor er kommet i god vækst igen. Derudover bør græsset også få en omgang gødning og evt. kalk. Det giver nemlig en sund plæne, hvor der begrænses mængder af bl.a. mos. Hvis plænen allerede har en del mos, kan du ed fordel fjerne det ved at rive plænen.

Lugning af ukrudt

I foråret begynder ukrudtet for alvor at vokse i haven, og det er derfor en god idé at gå i gang med bekæmpelse hurtigt, inden problemet vokser dig over hovedet. Jo tidligere du kommer i gang, jo lettere er det også at bekæmpe ukrudtet.

Gødning af haven

Foråret er det rette tidspunkt at gå i gang med at gøde havens bede, køkkenhaven og græsplænen. Det giver planterne næring til at vokse sig sunde, smukke og grønne hen over foråret og sommeren. Det er også et godt tidspunkt at bringe kompost ud i havens bede. Det virker som en let gødning.

Bekæmpelse af dræbersnegle

Dræbersneglen er som navnet antyder den rene dræber i haven, og du bør derfor gå i gang med bekæmpelsen hurtigt. Allerede i april, når temperaturen stiger til omkring 10 grader begynder havens dræbersnegle at komme frem. Det er lettest at bekæmpe dræbersnegle tidligt på foråret, hvor der er færre af dem. Du skal også sørge for at indsamle snegleæggene for at bekæmpe sneglene mest effektivt.

Har du ikke grønne fingre, men vil du gerne kunne nyde haven til sommer? Vi anbefaler, at du får hjælp af denne anlægsgartner i Kolding, som bl.a. tilbyder haveservice, så du ikke skal røre en finger selv. Nemmere bliver det ikke!