Der er mange forskellige træningsmaskiner at vælge imellem, men de to mest populære maskiner er motionscyklen og løbebåndet. Begge maskiner er gode til at komme i bedre form, men der er fordele og ulemper ved begge maskiner.

Løbebåndet er et godt valg, hvis du vil have en motionsform, der ligner løb bedst muligt. Fordelen ved et løbebånd fremfor for at løbe udenfor, er bl.a at det er ligegyldigt om det er koldt eller regner, så kan du løbe. Det er en stor fordel når man bor i Danmark.

Det er også nemmere lige at stille sig på på løbebåndet fremfor at skulle trække i alt løbetøjet og lægge en rute der passer til behovet.

Motionscyklen er et godt alternativ, hvis du vil have en motionsform, der ligner cykling bedst muligt. Fordelen ved at træne på en motionscykel fremfor at cykle udendørs, er bl.a., at du kan cykle i længere tid, uden at blive for varm. Samtidig er det nemmere at regulere intensiteten på en motionscykel, end når man cykler ude.

Fordelen ved en motionscykel fremfor et løbebånd er at det er mindre belatende for kroppen, og samtidig er det også bedre til genoptræning, hvis du har det behov.

Hvilken af makinerne passer bedst til hjemmebrug

Ulemperne ved begge maskiner er, at de kan være lidt dyre og store, og dermed kræver plads i hjemmet. Hvis din plads samtidig er sparsom, så er det vigtigt at vælger en maskine der kan foldes sammen og pakkes væk.

Så hvilken cardio maskine skal du vælge? Det afhænger helt af, hvad du gerne vil opnå med din træning. Hvis du vil have en motionsform, der ligner løb bedst muligt, så er et løbebånd det bedste valg. Hvis du derimod vil have en motionsform, der ligner cykling bedst muligt, er en motionscykel et bedre valg. Begge maskiner har også fordele og ulemper, så det er vigtigt at finde ud af hvad du foretrækker og også hvor mange penge du vil bruge på det.

Husk også, som nævnt tidligere, at tage pladsen i dit hjem i betragtning, så du ikke ender med at købe en maskine, der er for stor til din bolig.