En edderkop kan kendes, ved at den har otte ben, en todelt krop, og dertil spindevorter og giftkirtler. Edderkoppen er ikke en insekt, som mange tror, men dermed en spindler, sammen med skorpioner og mider med flere.

Der findes omkring 500 forskellige edderkoppe-arter i Danmark. Og på verdensplan findes der omkring 49.800 arter, fra en måling fra år 2021. Klik her hvis du vil læse mere om edderkopper i Danmark. 

Edderkopper spiser insekter, og de fanger dem ved at lave deres famøse edderkoppespind, hvor insekterne flyver ind i og sidder fast. Dertil løber edderkoppen hen og bider dem, så insekter dør af deres gift, og bliver lammet.

Vi har edderkopper i huset

Edderkopper er nogle listige dyr, og derfor er det nærmeste umuligt at holde dem udenfor sit hus. Sjældent ser man edderkopper i lejligheder, men bor man i hus, så kan man være stensikker på, at der nok skal være masser af dem. De samler sig i hjørner, under møbler og andre steder, hvor der ikke er så meget passage.

Den største edderkop, vi har i Danmark, det er husedderkoppen. Og som navnet antyder, så er det en edderkop, som lever i vores huse. De er store og hurtige, og faktisk lever de hele deres liv inde i huset. Bor du i hus, så er der som minimum en husedderkop et eller andet sted i dit hus lige nu, men det kan være umuligt at vide hvor, selvom man føler, at man har kigget i alle kroge og hjørner.

Sådan bliver du fri for dem

Det, man kan gøre for at holde de værste edderkopper ude af boligen, er at støvsuge boligen ordentligt og grundigt, og sørge for, at døre og vinduer er lukket ordentlig tæt. Selvom om sommeren, når vi har døre og vinduer åbne, hvor edderkopperne kommer ind, uden vi bemærker det. Dog skal vi også huske på, at edderkopper også er et nyttedyr i vores hjem. De spiser nemlig de irriterende fluer vi har, samt andre insekter. Læs mere på husoghaveguide.dk.