At få en god nats søvn er meget vigtigt for vores generelle helbred og velvære. Der er desværre mange, der kender til udfordringen ved at falde i søvn og sove godt om natten. Hvis du har problemer med at falde i søvn eller oplever søvnforstyrrelser, så er der heldigvis mange ting, som du selv kan gøre for at forbedre din søvn, så du ikke vågner op og gaber om natten. Nedenfor kan du få et par tip til, hvad du kan gøre for at komme til at sove bedre om natten. Disse tip kan hjælpe med at forbedre din søvnkvalitet, men det er dog vigtigt at være opmærksom på at det kan tage tid at opbygge sunde søvnvaner, og samtidig huske at det er en individuel proces ift. hvad der virker for den enkelte. 

Få en god søvnhygiejne

Søvnhygiejne handler om de vaner og rutiner du har og opbygger din søvn omkring. Ved at skabe en bedre søvnhygiejne vil du potentielt kunne sove bedre om natten. Din søvnhygiejne omfatter flere ting og handler blandt andet om at have en fast sengetid, hvor du står op og går i seng på samme tid hver dag, Derudover bør man undgå koffein og alkohol før du går i seng, da dette kan være med til at forstyrre din søvn. Ligeledes bør man undgå at bruge sin telefon, tv og computer i mindst en time før sengetid. For at forbedre sin søvn er det også en god idé at skabe en behagelig soveværelsestemperatur og undgå stærkt lys og støj i soveværelset. 

Sørg for at få tilstrækkelig med motion

En ting, der kan være med til at forbedre din søvn er at dyrke regelmæssig motion, hvilket samtidig kan være med til at regulere dit humør og stressniveau. Det kan derfor være en god idé at dyrke mindst en halv times motion om dagen, men samtidig være opmærksom på ikke at udføre intens træning tæt på sengetid, da dette faktisk kan gøre det svært at falde i søvn. 

Få styr på din kost

En anden ting, der kan påvirke din søvn og søvnkvalitet er din kost. Det kan eksempelvis være en god idé at undgå tunge måltider lige inden sengetid, da tung mad kan gøre det sværere at falde i søvn. Det er også en god idé at være opmærksom på ikke at drikke for meget væske lige før sengetid, da dette kan resultere i hyppige ture på toilettet om natten og dermed forstyrre din søvn.